Voi chiar nu înțelegi?

Îndemnul de ieri al lui Viorel Pahomi de a nu ieși la vot m-a lăsat cu gura căscată, nu neapărat pentru c-a fost mai bine executat decât orice spot publicitar de mobilizare la vot din ultima vreme, dar mai ales pentru că a avut un mesaj alarmant de greșit, care a venit de la un om pe care eu îl consider un vizionar, după ce i-am văzut de atâtea ori pe Youtube prezentarea lui de la TEDx.

Și când am văzut câți oameni i-au dat share, #vapșe, am #ahuit ! Am ahuit pentru că lumea încă nu înțelege că noi, acum, după doar 23 de independență, nu avem luxul să alegem între politicieni curați sau murdari, buni sau răi, competenți sau incompetenți. Lumea se avântă în idealismul de care este absurd să vorbești atunci când Moldova este la granița unui război, atunci când în Moldova se dă o adevărată bătălie între Vest și Est.

Lumea nu-și dă seama că mâine avem de luat o decizie existențială, „civilizațională”, cum a mai zis cineva, și mă alarmează și mai tare pentru că eu însumi cred în idealuri și sunt un om tare-tare naiv – toți prietenii mei o să vă spună asta. Și totuși, eu înțeleg gravitatea momentului. Dar voi de ce nu vreți?

Nu e deloc momentul să fim perfecționiști, noi nu suntem în România, unde există un consens național privind procesul de reformare și securitate națională ce îl presupune UE și NATO, unde lumea are luxul să aleagă între politicieni buni și răi, între Klaus și Ponta. Noi? Noi încă suntem în anii 1990 ai României, când poporul se întreba încotro s-o ia!

Viorele (Pahomi, nu Mardare), imaginează-ți acum o situație ipotetică în care toată lumea te ascultă și nu merge la votare: Știi ce-o să avem atunci? Anarhie #blea o să avem, o Somalie europeană! Și nu, alegerile de la noi nu sunt o #huinea! În Kyrgystan, Tadjkistan, Uzbekistan, acolo, unde președinții în exercițiu iau de fiecare dată 95-95% din voturi, acolo e #huinea.

Nu e momentul să ne dăm martiri, pentru că noi aleluia, nu suntem încă acolo, dar putem să fim, dacă nu veți merge la vot, pentru că în locul vostru o să voteze comuniștii și dodoniștii, oamenii care nu știu că pământul are 4 oceane și oameni care sunt gata să-l voteze și pe Voldemort pentru 200 lei. Știi, aș vrea să călătoresc cu tine în timp în viitor, într-o astfel de Moldovă, să te văd încercând să-ți postezi oful pe facebook, pe bloguri, pe youtube, sa văd dacă poți! Sper că înțelegi gravitatea discursului tău.

Mai absurd de atât a fost grija unor oameni pentru „sărăcuțul” Usatîi! Da, modul în care s-a procedat în cazul Usatîi nu a fost deloc democrat, dar pentru Dumnezeu, voi chiar nu știți cine e el? N-ați văzut pozele cu armele, hărțile, banii celor de la ANTIFA? Înregistrările lor audio? Nu v-ați dat seama că ne aflam în pragul unui potențial război civil? În război NU există democrație. Punctum. Nu există. Și vă rog nu-mi spuneți c-a fost o înscenare de-a cuiva – SIS-ul și Poliția noastră pur și simplu nu-s în stare să regizeze așa ceva, așa că lăsați-o mai moale cu conspirațiile.

~Mai am doar puțin, rezistați~

Dragi alegători indeciși, dragă Viorel Pahomi și toți ce ca el,  sper că înțelegeți – eu tot vreau justiție independentă, oameni corupți la pușcărie, economie performantă, respectarea proprietății private, concurență sănătoasă, inovație, legi previzibile care nu se schimbă la fiecare patru ani. Integrarea europeană presupune reforme structurale profunde, care pe termen lung, vor asigura acest lucru, reforme care se vor axa, mai ales, pe justiție.

Eu cred, de fapt sunt sigur că mulți din politicienii, judecătorii, procurorii și funcționarii noștri pro-europeni corupți de astăzi vor ajunge la închisoare, mai devreme sau mai târziu, așa cum au pățit-o Năstase & Co în România. Trebuie să înțelegem că  sub presiunea UE și mai ales sub presiunea unui popor mai liber și conștient, care va ieși la proteste mai des, ei vor ajunge la răcoare!

Asta am vrut să vă propun, să ieșim mâine la vot și să-i votăm pe pro-europenii de astăzi, ca să-i transformăm pe mulți din ei în pușcăriașii de mâine!

Eu vă implor, viitorul vă imploră, IEȘIȚI.MÂINE.LA.VOT!

Facebook Comments